zondag 27 september 2009

Bruidstaart


Voor 18 september stond er een bruidstaart gepland. Ik had al een gedeelte vooruit gewerkt, maar een aantal boetseersels moesten nog worden gemaakt. Met de topper die het bruidspaar in gedachten had (maar geen verplichting was) ging het niet lukken, dus moest er een alternatief worden verzonnen. Uiteindelijk, heb ik de 2e wens van het bruidspaar gebruikt om een topper te maken, namelijk de huisdieren verwerken op de taart. 2 valkparkieten en hun hondje. Als topper heb ik een voerbakje gemaakt waar de twee valk- parkieten bijzitten en de hond. De valkparkieten proberen zo een graantje mee te pikken van de mooie dag, en de hond let op de ringen. In de voerbak zijn ook de initialen van bruid en bruidegom verwerkt. Onderaan op de taart wilde bruid en bruidegom graag dat er een bruidspaartje werd verwerkt welke met voetjes en handjes uit het water kwamen, dat is prima gelukt. De datum heb ik, om 'm mooi uit te kunnen lijnen, verdeeld over de zijkant van de taart. Zoverre ik heb begrepen is de taart in goede orde ontvangen en was het bruidspaar tevreden met het resultaat :)

Volgende opdracht: 3-10 Bloementaart voor Fleur

zondag 13 september 2009

Diego taart


Afgelopen vrijdag de geplande Diego taart afgeleverd. Met puzzeltaart werkt marsepein toch een stuk fijner dan fondant. De plaatjes blijven flexibel waar ze bij fondant zouden breken.

De taart was vrij standaard gevuld met botercreme en aardbeien jam. De dame die de taart besteld had was heel tevreden met de taart.


Op naar de volgende opdracht: voor 18 september staat er een bruidstaart op de agenda

Trek in taart? Bezoek dan eens mijn website!