donderdag 22 oktober 2009

Verjaardagstaart


Voor Nikita moest er een mooie verjaardagstaart komen. Doe maar roze, en verder kijk je zelf maar! Hoewel ik in gedachten had om een Hello Kitty taart te maken, wilde ik het toch zeker weten dat dit ook een goed idee was, en dat er geen ander thema hoger op de lijst stond. Na een gesprek met de mama van Nikita, gaf zij aan dat ze Hello Kitty wel erg leuk zou vinden.. nou dat kwam dus mooi uit! De vulling mocht iets zijn met aardbeien smaak, en verder maakte het niet veel uit :-) Zodoende werd het dus een mooie roze taart met Hello Kitty erop, en een vulling van botercreme en aardbeienjam. Mama en papa waren er beiden erg blij mee, en ook Nikita luste wel een paar hapjes van de taart

Voorlopig staan er nu even geen taarten meer op het programma. Als 19 november a.s. alles goed gaat, worden er weer nieuwe opdracht aangenomen.

Geboorte taart voor Luke

Op 5 oktober was het dan zo ver, ik werd gebeld om een geboorte taart te maken voor Luke! Hoefde niet meteen af, en zo werd er afgespro-
ken dat ik de taart de week erop zou leveren. Die week erop werd er gebeld of ik ook nog een taart extra erbij kon maken, omdat er gelijk een babyshower gehouden zou worden. Natuurlijk dat kan, maar... de tweede word dan verrassing.

Zo afgesproken, zo gedaan. Hoewel er de dag van aflevering ongelooflijk veel fout en niet eens op taartgebied,
zijn beide geboorte taarten erg leuk geworden al zeg ik het zelf. En gelukkig waren de kersverse ouders het daar ook mee eens!

Het waren niet de enige twee taarten voor deze dag, want er was nog een derde die moest worden afgeleverd, een verjaardagstaart!

zondag 4 oktober 2009

Een taart voor Fleur


Op 3 oktober stond er een bloemen taart op de bestellijst. Alle bloemen en letters waren de dag van te voren uitgewerkt en lagen al netjes klaar.

Met 2 kleine kids wil je planning nog wel eens anders lopen dan je bedoeling is, en zo kwam ik dus in geplande tijd nood. De taart zou tussen half 9 en 9 afgehaald worden 's avonds, en de kids lagen om kwart voor acht pas op bed. Op dat moment moest de taart nog gevuld, afgesmeerd en bekleed worden. Tussen het afsmeren en bekleden zit een rusttijd, omdat de afgesmeerde laag dan eerst moet opstijven voor je de laag met marsepein of rolfondant er over heen kunt leggen.

De planning werd zo wel erg kort, en gezien het al kwart over acht was, in mijn beleving ook niet meer de moeite waard om de klant te bellen, of de taart iets later afgehaald kon worden. Zo veel als mogelijk was doorgewerkt (onder het opstijven, de marsepein door gekneed, en uitgerold) Om tien voor negen had ik de taart gereed. De klant was nog niet gearriveerd, dus heb ik nog even op staan ruimen. Om negen uur ging de telefoon, de klant was vergeten welke tijdsafspraak er was gemaakt, en vroeg wat we hadden afgesproken. Pfff... eigenlijk een hele opluchting! Doe maar rustig aan hoor, was mijn opmerking... ik had nog even de tijd om op m'n gemak goed op te ruimen en bij te komen van de spanning :)

De klant stond om ca. kwart over negen aan de deur, en vond de taart gelukkig helemaal geweldig en was op en top tevreden. Ze had haar dochtertje nog niet verteld wat voor soort gebak er zou zijn, en was helemaal blij met het vooruitzicht dat ze haar dochtertje met deze mooie taart kon verrassen.

En daar doe je het tenslotte allemaal voor :) Het blijde en vaak verraste gezicht van de klant!

Volgende opdracht: geboorte taart en ca. 20 grote roomsoezen

Trek in taart? Bezoek dan eens mijn website!